sakatlıklar ve tedavi için kullanılan ilaçlar

Steroidlerle İlgili Genel Soru ve Paylaşımlarınızı Yapabilirsiniz..

sakatlıklar ve tedavi için kullanılan ilaçlar

Mesajgönderen biceps35 » Sal Nis 05, 2016 10:24 pm

Selamlar arkadaşlar bu konuda bilgisi olan hocalarıma, arkdaşlarıma bi sorum olucak. Deca nın eklem ağrılarına iyi geldiğini biliyorum(duyduğum, okudğum kadarıyla) acaba tendon sakatlıklarında özeliklle tendinit tedavisinde etkisi varmıdır? Birde basketbol atletizim gibi spor yapan profesylenellerin sakatlanınca kullandık doping testimiz pozitif çıktı dediği ilaçlar nelerdir acaba hangi ilaçlar hangi sakatlığa iyi gelir bu başlık altında konuşsak sakatlanan arkdaşlarımızada yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum . Şimdiden teşşekkürler.
biceps35
Yeni Üye
 
Mesajlar: 18
Kayıt: Pzr Mar 24, 2013 4:02 pm
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re: sakatlıklar ve tedavi için kullanılan ilaçlar

Mesajgönderen ati88 » Pzt Nis 11, 2016 3:44 pm

Bildiğim kadarıyla anabolik ve androjenik steroidler tendonların iyileşme hızını azaltıyor.
Geçen sene bir tendon sakatlığı nedeniyle araştırdığımda bu şekilde bir protokole denk gelmiştim:

Testosteron: sadece TRT dozunda, fazla dalgalanma olmaması için haftada 2 kere veya 3 günde bir uygulanıyor. TRT dozu kandaki testosteron seviyesini normal aralıkta tutmak için kişiden kişiye haftalık 80 - 120mg olabilir.

Pharma HGH: günde 2-6 IU, doz yine kişinin kütlesine ve kan değerlerine bağlı

Bir de son zamanlarda fantastik peptit ve proteinler görmeye başladım. Umarım kullanmak zorunda kalmam ama bu yeni nesil ilaçların tendon problemlerini iyileştirme potansiyelini ben de merak ediyorum. Bunlar başlıca:
BCP-157 (Body Protection Compound 157)
TB500 (Sentetik Thymosin Beta 4)

Doping testeri konusunda ise bir fikrim yok. Doping testleri tamamen profesyonel dopingçiler (ulusal seviyede doping programı yürüten devletler) ile doping tespit edenler arasında silahlanma yarışına dönmüş durumda.

Örnek vermek gerekirse eskiden testosteron kullanımını vücuttaki testosteron miktarının epitestosteron miktarına oranına bakıp karar veriyorlardı. Bu yöntemi testosteron ile birlikte epitestosteron alarak aştılar.

Daha sonra vücutta sentezlenen doğal testonun içinde daha fazla carbon-13 izotopu olduğu keşfedildi. Doping testinde bu izotopun miktarına bakarak dışarıdan testosteron alınıp alınmadığına karar vermeye başladılar. Ama bu izotopun kaynayı bitkiseldi ve sporcunun diyetine ve yediği bitkisel besinlerin menşeine göre izotop miktarı değişiyordu. Benim düşüncem ise profesyonel doping labaratuarları büyük ihtimal ile carbon-13 izotopu oranı yüksek hammadeler kullanarak sentetik testosteron üretiyorlar.

Bir süre öncesine kadar recombinant HGH doping testlerinde çıkmıyordu, fakat bu konuda da ilerleme olduğunu duymuştum.
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye
 
Mesajlar: 235
Kayıt: Cum Mar 06, 2015 9:12 am
Ettiği teşekkür: 71
Aldığı teşekkür: 58


Dön Genel Paylaşım Bölümü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

cron