Fazla pişmiş tavuğun protein değerinin değişmesi hakkında

Kendi Tecrübe Ettiğiniz Programları Paylaşabilir veya Örnek Programlarınız ile İlgili Soru Sorabilirsiniz

Fazla pişmiş tavuğun protein değerinin değişmesi hakkında

Mesajgönderen bebeqte5tur » Sal Eki 31, 2017 3:56 pm

arkadaşlar , şu tavuğu haşlamayı ve yumuşak pişirebilmeyi bir türlü öğrenemedim, kızartma veya fırın konusunda sorun yaşamıyorum ama hangi şekilde haşlarsam haşlayayım yaptığım tavuk sert ve diş kesmez şekilde oluyor. Yine de çiğneyebildiğim kadar çiğneyip yiyorum ama size sorum, anlayan arkadaşlara özellikle, varsa aramızda gıda mühendisi veya aşçı onların da engin bilgilerinden faydalanmak isterim, çok pişen ve dediğim kadar sert olan tavuğun protein değerleri düşer mi? sindirimi daha mı zor olur, ya da tamamen sindirilmez mi? daha yeni 1 buçuk kilo tavuğu tencerede pişirdim ve sonuç aynı, yarınki öğünlerde tahta gibi tavuk yiyeceğiz :D
bebeqte5tur
Yeni Üye
 
Mesajlar: 36
Kayıt: Cmt Tem 13, 2013 2:31 pm
Ettiği teşekkür: 2
Aldığı teşekkür: 0

Re: Fazla pişmiş tavuğun protein değerinin değişmesi hakkınd

Mesajgönderen ati88 » Prş Kas 02, 2017 3:14 pm

Uzman değilim ama bildiğim kadarıyla yüksek ısıda pişen etlerdeki proteinler HCA ve PAH denen kanserojen yapılara dönüşüyor.
Özellikle ızgara, kızartma, mangal gibi pişirme yöntemleriyle 150C üzerinde pişen etlerde oluyor.

Ben haftalık normal öğünlerim için düdüklü tencere kullanıyorum. Sıcaklık en fazla 120C'ye çıktığı için düdüklü tencerede bu problem yok.

1.8 kg veya 2 kg kadar tavuğu düdüklüye koyuyorum. Basınç ideal seviyeye ulaşınca 30 dakika daha pişiriyorum. Genelde sonuç iyi oluyor ama sertlik galiba tavuğun cinsine göre değişebiliyor.
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye
 
Mesajlar: 235
Kayıt: Cum Mar 06, 2015 9:12 am
Ettiği teşekkür: 71
Aldığı teşekkür: 58


Dön Beslenme Programları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron