Hindi Eti Hakkında

Kendi Tecrübe Ettiğiniz Programları Paylaşabilir veya Örnek Programlarınız ile İlgili Soru Sorabilirsiniz

Hindi Eti Hakkında

Mesajgönderen Iron_Man » Pzt Ağu 13, 2012 10:06 am

Evet arkadaşlar , vücut geliştirme sporu yapan arkadaşlarımız genel anlamda protein ihtiyaçlarını tavuk ve kırmızı etten karşılamaktadır.Ve bir çoğumuz artık bu etlerden sıkılmışızdır.Günde ortalama 3-3.5 saatlik periyotlar içerisinde almamız gereken protein , tavuk ve kırmızı etin sürekli tüketiminden dolayı bazen bizlere tabiri caizse “ illallah “ getirtmektedir.

Tahmin ediyorum ki , birçoğunuz dönem dönem aralıklarla hindi eti denemişsinizdir. Fakat , bunu tavuk ve kırmızı et gibi düzenli periyotlarda tüketmemişsinizdir.Çünkü kültürümüzde hindi eti fazla tercih edilen bir et olmadığı için , vazgeçme ve alışkanlık haline getirememe spor hayatımıza da taşınmıştır. Oysa ki , protein ve diğer besin değerleri yüksekliği açısından hindi eti , öğünlerinize harika bir alternatif olabilir.






HİNDİ ETİNİN BESİN DEĞERLERİ
-Besin Değeri (100 g başına)
-Enerji 100 kcal 440 kJ
-Karbonhidratlar 4.21 g
- Şeker 3.51 g
- Diyet lifi 0.5 g
-Yağ 1.66 g
-Protein 17.07 g
-Tiyamin (Vit. B1) 0.130 mg 10%
-Riboflavin (Vit. B2) 0.320 mg 21%
-Niyasin(Vit. B3) 0.110 mg 1%
-Pantotenik asit (B5) 0.166 mg 3%
-B6 vitamini 0.128 mg 10%
-Folik asit (Vit. B9) 4 µg 1%
-C vitamini 5.7 mg 10%
-Kalsiyum 8 mg 1%
-Demir 1.44 mg 12%
-Magnezyum 21 mg 6%
-Fosfor 162 mg 23%
-Potasyum 302 mg 6%
-Çinko 1.33 mg 13%


Yukarıda da paylaşmış olduğum gibi , hindi eti besin değerleri açısından vücut geliştirme sporu yapan arkadaşlarımız için muazzam bir protein kaynağıdır.Protein kaynağı olmakla birlikte diğer besin değerleride oldukça zengindir.Ayrıca öğününüze hindi etini eklemeniz için ayrı bir faktörde , fiyatıdır. Ortalama fiyatı tavuk etiyle aynı olan , hindi etini çeşitli yemek tarifleri ve süslemelerle tadından yenmez bir öğün haline getirebilirsiniz.

Hindi etinin diğer faydalarından söz edecek olursakta , kırmızı ete göre çok daha ekonomiktir.Protein zenginliği açısından dana etine en yakın olandır.Sindirilimi kolaydır , tadı güzeldir , belirtmiş olduğum gibi tavuk eti vasfındadır.Yaşlanmaya karşıda direnç oluşturmaktadır.

Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
Iron_Man
Yeni Üye
 
Mesajlar: 103
Kayıt: Pzt Ağu 13, 2012 9:59 am
Ettiği teşekkür: 13
Aldığı teşekkür: 50

Dön Beslenme Programları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir