1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

kür ve süt ürünleri ?

MesajGönderilme zamanı: Prş Ağu 29, 2013 9:24 pm
gönderen ndrug
kür döneminde süt ayran yoğurt peynir gibi süt ürünlerinin tüketilmemesiyle ilgili şeyler duydum. laktik asit salınımını arttırıp erken yorulmaya sebep oluyormuş dolayısıylada kürü baltalamış oluyomuş. ama -muş yani :) doğru bi bilgimidir açıklamasını yapabilicek abilerimize bi danışalım?

Re: kür ve süt ürünleri ?

MesajGönderilme zamanı: Prş Ağu 29, 2013 10:39 pm
gönderen _BlackLight_
Olay şoyleki maya iceren besinlerin cogu laktik asit fermantasyonu yapar yani süt yogurda donusurken yalnizca yogurt elde etmeyiz urun olarak laktik asitte birikir ve onu tuketiriz buda cizgili kaslarda laktik asit birikmesine sebep olur be oksijen ihtiyaci duyan kaslarimza kabaca laktoz gider bu sebeple yoruluruz.ayni olay sutun pastorize edilmesi sirasindada olur.

Sonuc olarak her seye kuru baltalar gozuyle bakmamak gerek kurde olmasakda bunlari yasariz
Bundan kurtulmanin yolu idman oncesi ve sonralari kardiodan gecer vucutta idman esnasinda biriken laktik asiti kardioyla atabilirsin...

Ek olarak:deca kalsiyuma duyarli bir ilactir eklemlerde kortizo(n)l etkisi yaptigi icin kalsiyumun kemiklere gecisi sirasinda decanin verimini azalttigi soylenmekde...

Onun disinda laktozsuz sut ve sut urunleri ilk tercihiniz olabilir fakat sut urunleri olmadan kur beslenmesi bence eksik kalir.

Re: kür ve süt ürünleri ?

MesajGönderilme zamanı: Cum Ağu 30, 2013 7:13 am
gönderen ndrug
tatmin edici bi açıklama oldu hocam tesekkür ederim