Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları

Tecrübe ettiğiniz veya Bilgi Edindiğiniz Tarifleri Bu Başlık Altında Paylaşabilirsiniz

Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları

Mesajgönderen karizma » Çrş May 15, 2013 7:39 am

Merhaba arkadaşlar.

Benim kafama takılan sorulardan bir taneside bizim beslenmemizin olmazsa olmazları olan tavuk göğsü ve pirincin haşlandıktan sonra değişen ağırlıkları.

Ben kendim mutfak tartısı ile 2'sinide haşlamadan önce ve haşlandıktan sonra tarttım ve bu sonuçlara ulaştım.

1 kg tavuk haşlandıktan sonra 700 grama düşüyor.
200 gr pirinç haşlandıktan sonra 500 grama çıkıyor.

Sonuçta gram hesabı yaparak beslenmemizi şekillendirdiğimiz için bu olay kafa karışıklığına sebep oluyor.

Hesap yaparken haşlanmadan önceki halinimi baz almalıyız yoksa sonrasını mı?
Vücudun sana hükmetmeden sen vücuduna hükmet.
karizma
Yeni Üye
 
Mesajlar: 45
Kayıt: Pzt May 06, 2013 6:32 am
Ettiği teşekkür: 7
Aldığı teşekkür: 0

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen lennox77 » Çrş May 15, 2013 8:44 am

Güzel bir konu. Haşlandıktan sonraki halini baz almak doğru olandır.
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1620
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 129
Aldığı teşekkür: 315

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen karizma » Çrş May 15, 2013 9:24 am

Salonda hocaya sorduğumda Kuru gramaj olacak diyor. Yani bir bardak pirinç 150 gr falan yapar diyo (tarttım 170, 180 arası çıkıyor) onu haşlayıp yiyeceksin diyor. Haşladıktan sonrasa 500 gram oluyor nerdeyse.
Vücudun sana hükmetmeden sen vücuduna hükmet.
karizma
Yeni Üye
 
Mesajlar: 45
Kayıt: Pzt May 06, 2013 6:32 am
Ettiği teşekkür: 7
Aldığı teşekkür: 0

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen lennox77 » Çrş May 15, 2013 9:32 am

Pirinç konusunda haklı onu haşlamadan önce baz alın. Vücudunuza girecek besin değeri o gramajda çünkü. Tavukta pişmiş halinin alınmasını öneririm
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1620
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 129
Aldığı teşekkür: 315

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen _BlackLight_ » Prş Tem 25, 2013 2:06 pm

1 kg tavuk gogusunde 240 gram proteın var haşlanırken proteınlerın bır kısmında bozunma oluyor yada gıden suyla atılıyor diyemi düşünecegız yoksa çiğ halınde 240 var pişmiş halınde de mı 240 olacak?
_BlackLight_
Yeni Üye
 
Mesajlar: 1051
Kayıt: Sal Şub 12, 2013 11:59 am
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 113

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen karizma » Cum Tem 26, 2013 6:14 am

Valla bu konuyu hocayada sordum tavuk ve pirinci çiğ haldeyken hesaplayacaksın dedi.
Vücudun sana hükmetmeden sen vücuduna hükmet.
karizma
Yeni Üye
 
Mesajlar: 45
Kayıt: Pzt May 06, 2013 6:32 am
Ettiği teşekkür: 7
Aldığı teşekkür: 0

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen lennox77 » Cmt Tem 27, 2013 11:31 am

1 kg çiğ tavuk göğsü haşlandığı zaman 850-900 grama düşüyor. Pirinç ise haşlayınca gramaj olarak artıyor.
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1620
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 129
Aldığı teşekkür: 315

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen özel » Cmt Eki 05, 2013 8:12 am

arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D
özel
Yeni Üye
 
Mesajlar: 107
Kayıt: Cum Eyl 14, 2012 9:32 am
Ettiği teşekkür: 3
Aldığı teşekkür: 1

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen özel » Cmt Eki 05, 2013 8:12 am

arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D
özel
Yeni Üye
 
Mesajlar: 107
Kayıt: Cum Eyl 14, 2012 9:32 am
Ettiği teşekkür: 3
Aldığı teşekkür: 1

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesajgönderen özel » Cmt Eki 05, 2013 8:12 am

arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D
özel
Yeni Üye
 
Mesajlar: 107
Kayıt: Cum Eyl 14, 2012 9:32 am
Ettiği teşekkür: 3
Aldığı teşekkür: 1

Sonraki

Dön Yemek Tarifleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir