1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları

MesajGönderilme zamanı: Çrş May 15, 2013 7:39 am
gönderen karizma
Merhaba arkadaşlar.

Benim kafama takılan sorulardan bir taneside bizim beslenmemizin olmazsa olmazları olan tavuk göğsü ve pirincin haşlandıktan sonra değişen ağırlıkları.

Ben kendim mutfak tartısı ile 2'sinide haşlamadan önce ve haşlandıktan sonra tarttım ve bu sonuçlara ulaştım.

1 kg tavuk haşlandıktan sonra 700 grama düşüyor.
200 gr pirinç haşlandıktan sonra 500 grama çıkıyor.

Sonuçta gram hesabı yaparak beslenmemizi şekillendirdiğimiz için bu olay kafa karışıklığına sebep oluyor.

Hesap yaparken haşlanmadan önceki halinimi baz almalıyız yoksa sonrasını mı?

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Çrş May 15, 2013 8:44 am
gönderen lennox77
Güzel bir konu. Haşlandıktan sonraki halini baz almak doğru olandır.

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Çrş May 15, 2013 9:24 am
gönderen karizma
Salonda hocaya sorduğumda Kuru gramaj olacak diyor. Yani bir bardak pirinç 150 gr falan yapar diyo (tarttım 170, 180 arası çıkıyor) onu haşlayıp yiyeceksin diyor. Haşladıktan sonrasa 500 gram oluyor nerdeyse.

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Çrş May 15, 2013 9:32 am
gönderen lennox77
Pirinç konusunda haklı onu haşlamadan önce baz alın. Vücudunuza girecek besin değeri o gramajda çünkü. Tavukta pişmiş halinin alınmasını öneririm

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Prş Tem 25, 2013 2:06 pm
gönderen _BlackLight_
1 kg tavuk gogusunde 240 gram proteın var haşlanırken proteınlerın bır kısmında bozunma oluyor yada gıden suyla atılıyor diyemi düşünecegız yoksa çiğ halınde 240 var pişmiş halınde de mı 240 olacak?

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Cum Tem 26, 2013 6:14 am
gönderen karizma
Valla bu konuyu hocayada sordum tavuk ve pirinci çiğ haldeyken hesaplayacaksın dedi.

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Cmt Tem 27, 2013 11:31 am
gönderen lennox77
1 kg çiğ tavuk göğsü haşlandığı zaman 850-900 grama düşüyor. Pirinç ise haşlayınca gramaj olarak artıyor.

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Cmt Eki 05, 2013 8:12 am
gönderen özel
arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Cmt Eki 05, 2013 8:12 am
gönderen özel
arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

MesajGönderilme zamanı: Cmt Eki 05, 2013 8:12 am
gönderen özel
arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D