İçindekiler:
7 yumurta beyazı
3 tam yumurta
500 ml süt
1 yemek kaşığı nesquik veya protein tozu
Yumurta akları ve tam yumurtalar el çırpıcı ile bir kap içerisinde karıştırılır bu sırada çelik bir tencerede süt ısıtılır ve içerisine bir yemek kaşığı nesquik ilave edilir. Kaynama noktasına gelen sütün (kabarınca) altı kısılır ve karıştırılan yumurtalar kaynayan sütün içerisine ilave edilir ve hemen hızlı bir şekilde el çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir (2-3 dk) Hafif koyulaştığı zaman ocaktan alınıp hemen cam veya porselen bir kaseye boşaltılıp el çırpıcı ile tekrar karıştırılmaya devam edilir (5 dk) ve soğumaya bırakılır
NOT: Yumurta akları ısının etkisiyle çok çabuk pıhtılaşabilir bu nedenle yumurta süte ilave edilirken hızlı bir şekilde karıştırılmalıdır. Eğer yumurta pıhtılaşırsa piştikten sonra bir süzgeç yardımıyla süzebilirsiniz.
NOT 2: Yumurtayı haşlama yiyemeyenler için birebirdir.
Besin Değerleri:
54 gram protein