Özel Tavuk Fileto Tarifi

Tecrübe ettiğiniz veya Bilgi Edindiğiniz Tarifleri Bu Başlık Altında Paylaşabilirsiniz

Özel Tavuk Fileto Tarifi

Mesajgönderen lennox77 » Pzr Ağu 26, 2012 6:46 pm

iÇİNDEKİLER
Tavuk göğsü (250-500 gr kendinize göre)
İki yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz

Tavuk göğsü fileto halinde kesilir (ya da öyle alıp dövdürebilirsiniz) ve et döveceğiyle dövülür. Et döveceğiniz yoksa bir kavanoz ya da merdaneyle dövebilirsiniz. Düz bir kap içerisine ayçiçek yağı konur,tuz ilave edilir ve karıştırılır. Filetelor,bu yağa bulanarak tekrar kap içerisinde dizilir. Üzeri streç filmle kapatılıp en az 3 saat marine edilir (dinlendirilir) . Teflon tava veya demir dökme tava iyice ısıtılıp tavuklar 5'er dakika her iki yüzü pişirilmek suretiyle ızgara şeklinde pişirilir.

NOT: Tavuktan bıktığınız anlarda başvurabilirsiniz, emin olun hiç bıkmadan 1 kg bile yiyebilirsiniz.
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 166
Aldığı teşekkür: 339

Dön Yemek Tarifleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir