1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Özel Tavuk Fileto Tarifi

MesajGönderilme zamanı: Pzr Ağu 26, 2012 6:46 pm
gönderen lennox77
iÇİNDEKİLER
Tavuk göğsü (250-500 gr kendinize göre)
İki yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz

Tavuk göğsü fileto halinde kesilir (ya da öyle alıp dövdürebilirsiniz) ve et döveceğiyle dövülür. Et döveceğiniz yoksa bir kavanoz ya da merdaneyle dövebilirsiniz. Düz bir kap içerisine ayçiçek yağı konur,tuz ilave edilir ve karıştırılır. Filetelor,bu yağa bulanarak tekrar kap içerisinde dizilir. Üzeri streç filmle kapatılıp en az 3 saat marine edilir (dinlendirilir) . Teflon tava veya demir dökme tava iyice ısıtılıp tavuklar 5'er dakika her iki yüzü pişirilmek suretiyle ızgara şeklinde pişirilir.

NOT: Tavuktan bıktığınız anlarda başvurabilirsiniz, emin olun hiç bıkmadan 1 kg bile yiyebilirsiniz.