Peptid İncelemem

Anabolizanlarla İlgili Sorularınız ve Bilgi Paylaşımlarını Yapabileceğiniz Alan

Peptid İncelemem

Mesajgönderen lennox77 » Sal Ara 03, 2013 9:54 pm

70'li yıllarda spor ve doping kavramları iç içe incelendiği zaman kullanılan maddelerin neler olduğu,sporcuların nasıl kürler yaptığını şu anda yaşadığımız zaman diliminin getirdiği imkanlarla sorguladığımızda birçok eksik ve yanlış uygulama görebiliyoruz.

Herşey de olduğu gibi spor ve sporcuların kişisel gelişiminde de zamanın acımasızlığı var... 70'li yıllarda mükemmel anatomik fiziğe,idman bilgisine (bkz:Mentzer) sahip birçok sporcu belki de steroid ve diğer performans artırıcıların kullanımlarındaki eksik bilgilerinden dolayı zirve noktalarına ulaşamadılar. Günümüzde yaşasalardı,müsabaka çıkarsalardı herşey çok farklı olabilirdi...

Bu sadece vücut geliştirme sporcu için değil diğer tüm branşlar için geçerli... Düşünsenize Maradona şimdi oynasaydı ve bir Ronaldo kadar koşabilseydi.... Ya da Michael Jordan o yeteneklerinin yanına inanılmaz bir vücut gücü ekleseydi... İşte tam bu noktada biz amatör ve profesyonel sporcularda biraz olsun çağı yakalamalıyız... Nasıl ki biz geriye baktığımızda ''aa bak Primo kullanmış Arnold ama yanında Testo girmemiş'' diye eleştirebiliyorsak bundan bir 10 yıl sonra da yeni jenerasyonlar ''aa bakın şunlara peptidler gibi olanaklar varken hala 2 adım ileri bir adım geri götüren steroid kürlerine saplanmışlar'' diyebilir.

Peki nedir bu peptidler ? Neden günümüzde bu kadar önemli oldular ve hemen hemen her sporcunun ağzında dolanıyorlar ? Gerçekten bahsedildiği gibi yağ yakımı,kas kazanımı ve atletizme engel olmaması gibi steroid dünyasında farklı ilaçların verebileceği etkileri tek bir peptid kullanımında bulma şansımız var mı?

Peptidler,iki veya daha fazla amino asit bileşiminden oluşan ve bu amino asit bileşiminin bağlı olduğu bir karboksil grubuyla beraber başka bir amino grubu oluştururlar. Su molekülünün devre dışı kalmasıyla peptid bağı oluşturulur. Uzun lafın kısası,basit bir şekilde açıklamak istersek peptidler temel küçük proteinlerdir. Teorik olarak bakıldığında,50 veya daha az amino asitin birleşerek oluşturduğu amino grupları peptid olarak değerlendirilmekte fakat bu genel geçerliliği olan kesin bir kural olarak görülmemelidir.

Dipeptidler'i inceleyecek olursak,bir dipeptid;bir peptid bağından birleştirilmiş iki amino asitten oluşturulur. Bu da yukarıdaki tanımın kesin bir bilgi olduğunun olamayabileceğini kanıtlamakta. Bu tanımdan anlayacağımız üzere,vücudumuzda bulunan peptidleri,dipeptid haline getirerek yağ yakımı,kas kazanımı gibi kazanımlar elde edebiliyoruz. Aynı doğrultuda devam edelim,tripeptidler de iki peptid bağından birleştirilmiş üç amino asitten oluşturuluyor ve bu yapı buna benzer şekilde devam ediyor. Peptid bağları tarafından birleştirilerek oluşturulan amino zincirleri (dipeptid,tripeptid) doğrudan protein olarak tanımlanacak kadar kompleks değillerdir,çünkü proteinler genel olarak polypeptid'lerden oluşmaktadır.

Karmaşık tanımları geride bırakarak daha anlaşılır açıklamalarla olayı sizlere aktarmaya devam etmek istiyorum. Yukarıda bahsettiğimiz teorik bilgilerden sonra anlaşılacağı üzere peptidler bahsettiğimiz gibi amino asitlerden yapılmaktadır.

Vücudumuzun makine gibi aksamadan tıkır tıkır çalışması için peptidlerin üretimi gerekli,dolayısıyla da amino asitlerin alımı ve üretimi... Gündelik yaşantımızda vücudumuzun amino asit üretimini etkileyen birçok faktörle karışalaşabiliyoruz ve kesinlikle söyleyebilirim ki bunlar peptid üretimini de etkilemektedir. Bir örnekle açıklamam gerekirse IGF-1 (evet birçoğunuz ismini biliyor,kullanıyor ama ne işe yaradığını bilmiyor) üretimi,strese bağlı olarak azalabilmektedir.

Peptidlerin vücudumuzda birçok fonksiyonu bulunmaktadır. Nörotansmitterlere (Nöronlar arasında veya bir nöron ile başka bir (tür) hücre arasında iletişimi sağlayan kimyasallar. Sibtramine yazımdan hatırlayabilirsiniz,sinir sistemimizin kontrolü bu şekilde gerçekleşiyordu) ve başka hormonlara etkileri olarak bu fonksiyonları açıklayabiliriz. Bu fonksiyonlarda vücudumuzun diet dönemindeki hallerine ve idman performansınıza etki edebilmekte. Ayrıca vücudumuzda büyüme hormonu üretiminin sağlanması için gerekli olan yeterli amino asitleri de üretmektedirler. Eğer bu amino asitlerin üretimi yeterince gerçekleşmiyorsa,büyüme hormonu seviyeniz düşecektir. Özetlersek,peptidleriniz iyi çalışırsa,büyüme hormonunun yararlı şekilde sağlanmasını sağlayan amino asitlerden yeterince üretmiş olursunuz.

Örneğimizi,sporcu üzerindeki kullanımına uyarlarsak, dışarıdan alınan peptidlerin büyüme hormonunun daha fazla salgılanmasını sağladığını da söylemiş oluruz. Bu sayede vücudumuzu maksimize edebilir,ağır antrenmanlardan sonra toparlanma sürecini kısaltabilir ve atletik bir yapıdaki amaçlara ulaşabiliriz.

Amino asit takviyeleri spor dünyasında,sporcular arasında ''supplement'' olarak oldukça yaygın bir kullanıma sahip ama artık amnio asit takviyesinde supplementlerden daha çok peptid takviyeleri yaygın hale geliyor. Evet yanlış okumadınız... Sporcuların çoğu amino asit üretimini maksimize etmek için gıda takviyesi almak yerine peptid kullanımına başvurmakta. Peki neden ? Birincisi,peptidler vücut tarafından çok çok daha kolay şekilde sindirilir ve bu olay vücudunuzun büyük boyuttaki bir protein molekülünü yıkmak zorunda olmasını engeller. İkincisi de,peptidler vücudumuzda daha kararlı şekilde çalışırlar ve bu zincirlenmemiş,stabil olmayan amino asit takviyelerine göre çok büyük bir avantajdır.

Glutamine ve Creatine peptidleri daha huzlı emilimleri ve daha az yan etkileri ile en popüler peptid türlerindendir,fakat çok daha etkili ve kullanımı da çok daha yaygın olan başka peptid türleri de vardır. Bunlar daha çok enjeksiyon formatında olup deri altı enjeksiyon ile kullanılmaktadırlar. Bu formdaki peptidlerin hemen hemen hepsi HGH (insan büyüme hormonu) üretimini maksimum seviyeye çıkarmaktadır. Bu da vücudun kuru kas kütlesi olarak büyümesini sağlarken,hatrı sayılır derecede de yağ yakmasını sağlar.IGF-1, GHRP-6 ve Ipamorelin bu türdeki peptidlere başlıca örnek olarak gösterilebilir. Örneklerle devam edecek olursak Melatonan adlı peptid cildin adeta kaliteli şekilde güneşlenmişçesine esmerleşmesini sağlarken,SNAP-8 adlı peptid cildin buruşmasını engeller. Evet,o podyumlarda gördüğümüz mükemmel adamların bu kadar yan etkili steroid kullanıp bu kadar temiz ciltlere nasıl sahip olduklarını şimdi daha iyi anlıyoruz.

Peki,peptidlerden maksimum düzeyde nasıl yararlanabiliriz ? Peptid kullanımı idmanlardan sonra biyolojik amino asitlerin hücrelere daha çabuk bağlanmasını sağlar bu da çabuk toparlanma,daha yüksek kas gelişimi demek.

Bundan sonraki yazılarımda cjc 1295,ghrp 6,İpamorelin,Sermorelin,İGF-1 gibi en popüler peptidlerin hem teorik açıklamalarını hem de kullanım yöntemlerini kür dizaynı şeklinde açıklayacağım. Bu başlık altında peptidlerle ilgili isteklerinizi ve sorularınızı bana iletebilirsiniz

Yazı şahsıma aittir
Saygılarımla lennox77
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 166
Aldığı teşekkür: 339

Re: Peptid İncelemem

Mesajgönderen onur_odabas » Çrş Ara 04, 2013 7:54 pm

lennox hoca çoşturmuşun yine, eline sağlık, kür dizaynı ve temini konularına da değinirsen sevinirim..
Kullanıcı avatarı
onur_odabas
Yeni Üye
 
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzr Ağu 25, 2013 9:50 pm
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 3

Re: Peptid İncelemem

Mesajgönderen shawn » Sal Ara 10, 2013 5:56 pm

hocam doğal yoldan peptid almanın bir yolu var mı daha doğrusu peptid içeren besinler nelerdir ?
shawn
Yeni Üye
 
Mesajlar: 5
Kayıt: Cum May 10, 2013 11:23 am
Ettiği teşekkür: 4
Aldığı teşekkür: 0

Re: Peptid İncelemem

Mesajgönderen lennox77 » Cum Ara 13, 2013 3:07 am

Glutamine ve Creatine supplement takviyeleriyle alabilirsiniz doğala en yakın şekilde
Diğer türlü şu an için bir alım imkansız gözükmekte
Sentetik olduğu için bu kadar etkili zaten bunlar
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 166
Aldığı teşekkür: 339

Re: Peptid İncelemem

Mesajgönderen benburlardayeniyim » Pzr Kas 30, 2014 10:10 am

ghrp2 kullanımını kestikten sonra gh üretiminde kalıcı bir düşüş yaşarmıyız?
benburlardayeniyim
Yeni Üye
 
Mesajlar: 95
Kayıt: Cmt May 31, 2014 5:37 am
Konum: izmir
Ettiği teşekkür: 11
Aldığı teşekkür: 0

Re: Peptid İncelemem

Mesajgönderen metinav » Pzr Kas 30, 2014 11:12 am

Kullanıyormusun ? Bence yaşamazsın zaten bu açlık hormonu üzerinden gh tetikliyor...Ben geçen sene 1 flakon igf 1 ve cjc 1295 kullanmıştım...Kür olarak değilde nasıl bir etkisi var anlamak için...İnsülin iğnesiyle idman sonrası bicepslerden ve karından vuruyordum...igf 1 baya etkili bir şey nerdeyse hemen nox etkisi gösteriyor bicepsler balon gibi şişiyor...Uzun süre kullanamadım çünkü baya bir para tutuyor...
metinav
Yeni Üye
 
Mesajlar: 112
Kayıt: Cmt Eki 11, 2014 2:58 pm
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 27

Re: Peptid İncelemem

Mesajgönderen benburlardayeniyim » Pzr Kas 30, 2014 2:59 pm

hayır kullanmıyorum ve neden yaşayamazmışım anlamadım?
benburlardayeniyim
Yeni Üye
 
Mesajlar: 95
Kayıt: Cmt May 31, 2014 5:37 am
Konum: izmir
Ettiği teşekkür: 11
Aldığı teşekkür: 0

Re: Peptid İncelemem

Mesajgönderen benburlardayeniyim » Pzr Kas 30, 2014 3:01 pm

Azaltırmı derken feedback veya hcg gibi zarar verirmi diye merak ettiğim için sordum.
benburlardayeniyim
Yeni Üye
 
Mesajlar: 95
Kayıt: Cmt May 31, 2014 5:37 am
Konum: izmir
Ettiği teşekkür: 11
Aldığı teşekkür: 0

Re: Peptid İncelemem

Mesajgönderen metinav » Pzr Kas 30, 2014 6:24 pm

benburlardayeniyim yazdı:Azaltırmı derken feedback veya hcg gibi zarar verirmi diye merak ettiğim için sordum.


Uzun süre kullanmadıktan sonra hiç bir zararı olmaz...Sonuçta kendi vücudunun salgısını arttırıyor...
metinav
Yeni Üye
 
Mesajlar: 112
Kayıt: Cmt Eki 11, 2014 2:58 pm
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 27


Dön Anabolik Steroidler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir

cron