1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Roid bagımlılıgı

MesajGönderilme zamanı: Pzt Eki 06, 2014 5:32 am
gönderen samet_61
beyler hıc kur yapmamıs bırıyım denılen bpsıkolojık yada bunyesel bagımlılık dogrumudur hıc bır patlama kuru yapıp sonradan bırakamayan yok mu? yada ılk kurde hıssedılenler yasanılanlar bu meretı bıraktırmayan nedır?

Re: Roid bagımlılıgı

MesajGönderilme zamanı: Pzt Eki 06, 2014 9:38 am
gönderen falcone
Öfke, asabiyet , sahsına itimat hissi, kuvvet, bunlar muhteşemdir.

4 - 5 sene kadar evvel bir beyin ameliyatı olmuştum ve uyanırken çırpınmamam kendimi sakatlamamam için mutluluk veren bir madde vermişler hala da hayatımda bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum tadı hala damağımdadır.
İşte erkeği erkek yapan hormon da böyle bir his ve lezzet bırakır.

Re: Roid bagımlılıgı

MesajGönderilme zamanı: Pzt Eki 06, 2014 10:40 am
gönderen samet_61
yani kullanalım mı hocam?

Re: Roid bagımlılıgı

MesajGönderilme zamanı: Pzt Eki 06, 2014 12:37 pm
gönderen falcone
şahsın için mahsuru yok, geçirdiğim ameliyattan sonra tabii hormon ifrazatlarım alt üst oldu, zaten dışardan tatbik etmem gerek. Neticede bana göre hava hoş fakat sizlerin yaş ve spor geçmişi gibi kalıpları aşmadan tatbik etmeniz miktarlara dikkat sarfeniz lazım. Uzun süreli kür tatbikatlarından sonra artık vücut nizamı daimi olarak değişebiliyor. Bunlara dikkat ederek tabii ki faydasını görürsünüz.

Doktorlar hormonal bir meselesi olmayan kişilere bile herhangi bir sebeple tes. noksanlığını ikame edecek kadar hormon veriyorlar (o geçici durum esnasında sperm imalatı kesilmesin diye). Neticede tehlike hudutlarına yaklaşmadıkça kullanmakta zarar yok hatta son bir kaç yıldır 40 lı yaşlardaki erkeklere, rahatsızlığı olmadan bile düşük miktarlar dahilinde takviye bile yapıyorlar.

Re: Roid bagımlılıgı

MesajGönderilme zamanı: Cmt Eki 11, 2014 10:56 pm
gönderen lennox77
Bağımlılık 2 ana başlık altında incelenir
1-Fizyolojik Bağımlılık (vücudun belli başlı sinir sistemini etkileyen hormonların çalışabilmesi için dışarıdan alınan maddeye ihtiyaç duyması )
2-Psikolojik Bağımlılık (dışarıdan alınan maddenin fizyolojik olarak bir noksanlığa-kısa vadede- sebep olmaması ve kişinin kendini iyi hissetmek adına bu maddeyi istemesi)

Steroidler,bu 2 türde de doğrudan bağımlılık yaratacak şeyler değildir. Beynin merkez sinir sistemlerini doğrudan etkilemezler çünkü. Serotonin,dopamine vs gibi. Ancak kazanılan gelişim ve yaşanılan hissiyat ile sonradan kullanma isteği oluşur. Psikolojik olarak etkilediği doğrudur ama bağımlılık biraz üst mertebe. Bir noksanlığı yoktur