Kür Rehberi Bölüm 1 LH ve FSH

Anabolizanlarla İlgili Sorularınız ve Bilgi Paylaşımlarını Yapabileceğiniz Alan

Kür Rehberi Bölüm 1 LH ve FSH

Mesajgönderen lennox77 » Sal Nis 09, 2019 10:54 pm

Merhaba arkadaşlar. Kürler hakkında merak ettiklerinizi,başlangıç kürleri seviyesinde olan temel bilinmesi gereken terimleri olabildiğince sade bir dille bu başlık altında anlatmaya çalışacağım. Özellikle ilk kürüne girenler,girmeyi düşünenler bu başlık altında sorularının bir çoğuna cevap bulabilecek. Hormonların tanımı,kür seçiminin neye göre yapılması gerektiği,kür sırasında ve sonrasında oluşabilecek durumlara verilmesi gereken reaksiyonları bilgim yettiğince sizlerle paylaşacağım.

KÜRE GİRME KARARI NASIL OLUŞMALI ? NELERE DİKKAT EDİLMELİ ?
Aktif şekilde spor yaşantısına devam eden ve performansının limitlerini zorlamayı isteyen herkes bir noktadan sonra kür ve steroid kavramlarıyla karşılaşmakta ve kısa yoldan kas yapma fikrine kapılmaktadır. Öncelikle burda bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var bunları açıklayacağım. Sporu sağlık için yapan,görüntünüzün ve psikolojinizin iyi olması kafi gelecek bir ruh haliniz ve yaşantınız varsa kür yapmanıza gerek yok. Elbette ki bu istekler zaman içerisinde değişebilir ve amaçlarınız farklılaşabilir,ancak bu işe bu temel hedeflerle başlamışsanız kür yapmanızın bir anlamı olmaz. İleri de dediğim gibi hedefleriniz daha farklı yönlere şekillenirse o zaman yeniden düşünebilirsiniz. Bunu yazıyorum çünkü ciddi sayıda ''spora yeni başladım ne kür yapmalıyım'' tarzı çok mesaj alıyorum. Spora yeni başlama kürü diye veyahut spora yeni başlayanlar için en uygun kür diye,ya da görüntüm azıcık iyi olsun kürü diye bir kür sistemi yoktur arkadaşlar. Bu yanlıştır. Spora yeni başlayan bireyler için idman mekaniği,fonksiyonel bilgiler ve beslenme alışkanlıklarını öğrenme aşamaları vardır. Bu aşamaları bitirdikten sonra yukarıda bahsettiğim hedeflerinizin seviyesine göre kür yapıp yapmama sorusu ortaya çıkmalıdır.

İLK KÜR NE ZAMAN VE NASIL OLMALI ?
Başlangıçta da belirttiğim gibi bu yazım öncelikle ilk kür hevesinde olanlar ve o seviyeye kendini uygun gören arkadaşlarımız için. Daha sonraki yazılarımda orta düzey ve gelişmiş kür mekanizmalarını da inceleyeceğim.
Bir önceki paragrafta bahsettiğim kriterleri değerlendirip ilk küre hazır olduğunuzu düşünüyorsanız olabildiğince sade gitmeye gayret göstermelisiniz. Bu noktada sizlere marjinal faydayı açıklamam da yarar var. Hiç tatmadığınız,bilmediğiniz bir hazzı ilk defa tadacağınız zaman vücudunuz bu hazdan en yüksek verimi alır,veyahut saatlerdir aç kaldığınız da yediğiniz yemekten vücudunuz yine nazaran marjinal faydayı yani en yüksek faydayı alır.
Hayatında hiç alkol almayan bir insan ilk birasında sarhoş olabilir,çünkü vücudu daha önce hiç tanımadığı alkolü en yüksek şekilde kişiye yansıtacaktır. Steroid kürlerinde de aynı durum geçerli. Temel taşları yerine oturtup buna uygun bir kür uyguladığınız takdir de vücudunuz ilk kürden en yüksek verimi alacaktır. Kısacası uçmalı kaçmalı,4-5 ilaçlı kombinasyonlara hiç gerek yok. En etkili ilacı alıp ilk kürden kullanmanızla size yetecek hafif ilacı kullanmanız arasında ilk kürünüz olacağından mütevellit ciddi farklar olmayacaktır. Hem bütçenizi hem bedeninizi gereksiz yormuş olursunuz sadece.

Kür nasıl olmalı sorusundan sonra,ne zaman olmalı sorusu da önem içermekte. Yaş olarak 19-21 yaş aralığı şahsi görüşürüm olarak alt sınırdır. Bu veya başka yaş aralığında da yine belirttiğim gibi ''hobi'' olarak bu işi yapıyorsanız küre girmeniz gereksizdir. İdmanlarınızı ciddi seviyede yapabiliyorsanız,beslenmenizi aksatmadan uygulayabiliyorsanız ve doğal olarakta işin hakkını verecek seviyeye geldiyseniz kür düşünmeye başlayabilirsiniz.

HORMONLARI TANIYALIM
Temel başlangıç kürleri için tanımamız gereken önemli hormonlar var. Bu hormonların analizi ve gösterebilecekleri değişimler dikkate alınmalıdır. Sentetik hormon kullanımında bir süre sonra vücudumuz kendi hormon işleyişini ve üretimini askıya alacağı için neyi niçin kullandığımızı ve biz de nelerin değiştirdiğini bilmemiz gerekir.

LH NEDİR ?
İlk tanımımızla başlayalım. Luteinizian Hormon ;bundan sonraki satırlarda kullanacağım kısaltmasıyla ''LH'' hipofiz bezinde salgılanan ve ürememiz için gerekli olan hormondur. Hem kadınlarda hem erkeklerde bulunur. Kadınların adet döneminde aktif hale gelirken,erkeklerde ise başroldededir. Testisleri uyararak vücudun testosteron yani erkeklik hormonu üretmesini sağlar. Kürlerimizde bizi en ciddi şekilde ilgilendiren hormonlarımızdan biridir. Dışarıdan testo hormonunu sentetik olarak alacağımız için bu hormonumuzun kür boyunca ne seviyede olduğunu gözlemlememiz gerekecektir. Bu gözlem hem işi bilinçli yapmamıza yardımcı olacak hem de kullanacağımız ürünlerin ne ölçüde çalıştığını,orjinal olup olmadığını anlamamızı sağlayacaktır.

FSH NEDİR ?
LH ile doğrudan bağlantılı olan ve bizi ilgilendiren ikinci hormonumuz ''Foliküler Stimulan Hormon'' yani kısaltmasıyla FSH. LH gibi bu hormonda beynin alt tarafında yer alan ve küçük bir hacme sahip olan hipofiz bezinden salgılanır. İki hormonun da hipofiz bezinden salgılanması kritik öneme sahip olduklarını göstermekte. LH vücudumuzda erkeklik hormonu üretimini sağlarken,FSH 'da testislerin gelişimini ve spermlerin olgunlaşıp üreme seviyesine gelmesini sağlar. Kısacası bu iki hormon hipofiz bezinden salgılanarak yumurtanın oluşmasını sağlar. Kadınlarda da bulunmaktadır.

Bu iki tanım ilk kürümüze girmeden bize en çok yardımı olacak hormonlarımızın tanımıdır. Şimdi gelelim ilk kürün oluşturulması ve bu iki hormonun kürdeki görevlerine.

Yazımın başında bilgim yettiğince tüm kür seviyelerini kademe kademe incelemeye çalışacağımı söylemiştim,bu fikrime bağlı kalarak önereceğim ilk kürde hem bu anlatılan hormonların iyi anlaşılması hem de bizi okuyan hiç bilgisi olmayan arkadaşların yanlış fikirlere kapılmaması açısından olabildiğince sade olacak.

ONLY TESTOSTERON CYCLE
Hormonların tanımlarını yaparken ortak terminoloji kelimeleri ''testis'' ''üreme'' ''yumurtalık'' ''erkeklik hormonu'' gibi sözcüklerden oluşmakta. İlk kürümüz de tercih edeceğimiz ''Only Testosteron'' cycle sistemi de zaten bunları ilgilendirmekte. İlk kür için en temel şey ilk ve en gerekli olan şeydir arkadaşlar. O da testosteron türevleridir. Daha sonraki kürleriniz de en baba ilaçları alsanız da yine ilk sıraya testosteron yazılacaktır ancak burdaki konumuz onlar değil.

Tabii ki de ilk kür kesin ve net sadece testodan olmalı diyemeyiz ama ilk yazmanız gereken madde bu olduğu için sadece bununla da kürünüzü yapabilirsiniz. Dışarıdan testosteron alımının bizdeki etkilerini bilmemiz gerekecek. Öğrendiğimiz üzere kısaca hatırlarsak LH testislerimizde erkeklik hormonu üretimini sağlıyor,FSH da aynı hipofiz bezi üzerinden LH ile bu erkeklik hormonumuzun yumurtalıklara ulaşmasını sağlayarak üreme işleminin devam etmesini sağlıyor. Bu ikisi bir bütün. Beraber çalışmaktalar. İşte bu noktada biz dışarıdan testo aldığımızda vücudumuz ilacın yarılanma ömrü aktif hale geldikten sonra ''nasılsa vücutta testosteron akışı var'' diyip kendi üretimini durduracak. Testisler üretimi dışardan testo alındığı için kesti (LH'ın görevi bitti) , uyarılmayan testisler sperm üretimini kesti (FSH devre dışı). Böylece bu hormon değerlerimiz referans aralıklarından uzaklaşarak sıfırlandı. Kullandığınız testosteron türevinin (enantat,propionat,suspension vs) yarılanma ömrünü hesaplayarak gireceğiniz bir kan testinde bu hormonların referans aralıklarına bakarak kullandığınız testosteron'un ne ölçüde çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz.

Doğal üretimimiz durdu fakat korkulacak bir şey yok çünkü bizim seçimimiz sonucunda durdu. Dışarıdan aldığımız testo dozajı sağlıklı bir erkeğin 10-20 katı oranında olduğu için zaten durması gerekiyor. Bu noktada kullanılan testosteron'un türevine göre kür süresini belirlemeli (kısa esterlerde 6-8 hafta,uzun esterlede 10-12 hafta) ve bu süre aşılmadan ilk kür uygulanmalıdır.

Evet arkadaşlar bu yazıda size yapılabilecek en temel ilk kürü ve vücutta neleri değiştireceğini yazdım. Kürün dozajlaması,kür sonu tedavisi ve kür içi koruyucu konularını da tabii ki de yine tanımlamalarıyla anlatacağım ama bunlar kişinin kürüne ve bu iki hormonumuzun kürdeki durumuna göre belirlendiği için bu yazıda ezbere anlatmak istemedim.

Görüşlerinizi ve sorularınızı aynı zamanda isteklerinizi de bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 166
Aldığı teşekkür: 339

Re: Kür Rehberi Bölüm 1 LH ve FSH

Mesajgönderen lennox77 » Çrş Kas 06, 2019 8:44 pm

Konuyu canla tutmak adına bir mesaj atayım bulunsun. Bu başlık altında gelen sorulara göre kür rehberine şekil verebiliriz arkadaşlar
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 166
Aldığı teşekkür: 339

Re: Kür Rehberi Bölüm 1 LH ve FSH

Mesajgönderen lennox77 » Pzr Mar 01, 2020 8:57 pm

Bu önemli bir konu arkadaşlar. Konuyu okuyan ve iyi anlayan kişiler kendi kürlerini rahatlıkla yazabilirler. Sorusu olan varsa bu başlık altında cevaplayabilirim
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
lennox77
Tecrübeli Üye
 
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 166
Aldığı teşekkür: 339


Dön Anabolik Steroidler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir