Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları

Tecrübe ettiğiniz veya Bilgi Edindiğiniz Tarifleri Bu Başlık Altında Paylaşabilirsiniz
karizma
Yeni Üye
Mesajlar: 45
Kayıt: Pzt May 06, 2013 6:32 am
Ettiği teşekkür: 7 kez

Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları

Mesaj gönderen karizma »

Merhaba arkadaşlar.

Benim kafama takılan sorulardan bir taneside bizim beslenmemizin olmazsa olmazları olan tavuk göğsü ve pirincin haşlandıktan sonra değişen ağırlıkları.

Ben kendim mutfak tartısı ile 2'sinide haşlamadan önce ve haşlandıktan sonra tarttım ve bu sonuçlara ulaştım.

1 kg tavuk haşlandıktan sonra 700 grama düşüyor.
200 gr pirinç haşlandıktan sonra 500 grama çıkıyor.

Sonuçta gram hesabı yaparak beslenmemizi şekillendirdiğimiz için bu olay kafa karışıklığına sebep oluyor.

Hesap yaparken haşlanmadan önceki halinimi baz almalıyız yoksa sonrasını mı?
Vücudun sana hükmetmeden sen vücuduna hükmet.
Kullanıcı avatarı
lennox77
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 156 kez
Aldığı teşekkür: 330 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen lennox77 »

Güzel bir konu. Haşlandıktan sonraki halini baz almak doğru olandır.
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
karizma
Yeni Üye
Mesajlar: 45
Kayıt: Pzt May 06, 2013 6:32 am
Ettiği teşekkür: 7 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen karizma »

Salonda hocaya sorduğumda Kuru gramaj olacak diyor. Yani bir bardak pirinç 150 gr falan yapar diyo (tarttım 170, 180 arası çıkıyor) onu haşlayıp yiyeceksin diyor. Haşladıktan sonrasa 500 gram oluyor nerdeyse.
Vücudun sana hükmetmeden sen vücuduna hükmet.
Kullanıcı avatarı
lennox77
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 156 kez
Aldığı teşekkür: 330 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen lennox77 »

Pirinç konusunda haklı onu haşlamadan önce baz alın. Vücudunuza girecek besin değeri o gramajda çünkü. Tavukta pişmiş halinin alınmasını öneririm
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
_BlackLight_
Yeni Üye
Mesajlar: 1030
Kayıt: Sal Şub 12, 2013 11:59 am
Ettiği teşekkür: 1 kez
Aldığı teşekkür: 108 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen _BlackLight_ »

1 kg tavuk gogusunde 240 gram proteın var haşlanırken proteınlerın bır kısmında bozunma oluyor yada gıden suyla atılıyor diyemi düşünecegız yoksa çiğ halınde 240 var pişmiş halınde de mı 240 olacak?
karizma
Yeni Üye
Mesajlar: 45
Kayıt: Pzt May 06, 2013 6:32 am
Ettiği teşekkür: 7 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen karizma »

Valla bu konuyu hocayada sordum tavuk ve pirinci çiğ haldeyken hesaplayacaksın dedi.
Vücudun sana hükmetmeden sen vücuduna hükmet.
Kullanıcı avatarı
lennox77
Mesajlar: 1735
Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
Ettiği teşekkür: 156 kez
Aldığı teşekkür: 330 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen lennox77 »

1 kg çiğ tavuk göğsü haşlandığı zaman 850-900 grama düşüyor. Pirinç ise haşlayınca gramaj olarak artıyor.
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
özel
Yeni Üye
Mesajlar: 106
Kayıt: Cum Eyl 14, 2012 9:32 am
Ettiği teşekkür: 3 kez
Aldığı teşekkür: 1 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen özel »

arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D
özel
Yeni Üye
Mesajlar: 106
Kayıt: Cum Eyl 14, 2012 9:32 am
Ettiği teşekkür: 3 kez
Aldığı teşekkür: 1 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen özel »

arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D
özel
Yeni Üye
Mesajlar: 106
Kayıt: Cum Eyl 14, 2012 9:32 am
Ettiği teşekkür: 3 kez
Aldığı teşekkür: 1 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen özel »

arkadaslar sizde alın benım gibi ufak bir barbekü onda pişirin yağıda gidiyor suyuda bence öle deneyin tuzsuz ama :D
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir